Κοκκινιστό Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα!!!
Συνταγή για το απόλυτο Κοκκινιστό Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα! Συνοδεύστε το με πουρέ η ρύζι και απολαύστε το πιο νόστιμο μαγειρευτό φαγητό!!!Υλικά:1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκιαλάτι100 γρ. ελαιόλαδο1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένημαυροπίπερο1 κ.γ. θυμάρι100 ml κόκκινο κρασί500 ml νερό500 γρ. σάλτσα ντομάτας1 κύβο ζωμό βοδινό2 φύλλα δάφνηςΑλατίζουμε το μοσχαρίσιο ποντίκι και ανακατεύουμε.Βάζουμε μια χύτρα ταχύτητας ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1'.Ρίχνουμε μαυροπίπερο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2'-3' μέχρι να εξατμιστεί τελείως.Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο βοδινό, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.Καπακώνουμε με το καπάκι της χύτρας και περιμένουμε μέχρι να σηκωθεί η δεύτερη γραμμή της βαλβίδας.Μόλις σηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45'.Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας θα καπακώσουμε την κατσαρόλα και θα σιγοβράσουμε για περίπου 2 ώρες.Ρίχνουμε τη θερμοκρασία της χύτρας με τη βοήθεια του νερού ώστε να φύγει ο αέρας.Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι και απολαμβάνουμε.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=L6sWHeAtwow
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι
αλάτι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μαυροπίπερο
1 κ.γ. θυμάρι
100 ml κόκκινο κρασί
500 ml νερό
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κύβο ζωμό βοδινό
2 φύλλα δάφνης
Αλατίζουμε το μοσχαρίσιο ποντίκι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μια χύτρα ταχύτητας ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1'.
Ρίχνουμε μαυροπίπερο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2'-3' μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο βοδινό, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
Καπακώνουμε με το καπάκι της χύτρας και περιμένουμε μέχρι να σηκωθεί η δεύτερη γραμμή της βαλβίδας.
Μόλις σηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45'.
Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας θα καπακώσουμε την κατσαρόλα και θα σιγοβράσουμε για περίπου 2 ώρες.
Ρίχνουμε τη θερμοκρασία της χύτρας με τη βοήθεια του νερού ώστε να φύγει ο αέρας.
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι και απολαμβάνουμε.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=L6sWHeAtwow