Kωκ ταψιού πεντανόστιμο !!!
Έφτιαξα ένα γλυκό. Κωκ ταψιού? Έτσι το ξέρουμε. Έτσι το έχω φτιάξει αρκετές φορές. Έφτιαξα ένα παντεσπάνι το σιρόπιασα, έφτιαξα και μια κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω σοκολάτα γάλακτος Υλικά5 αυγά μέτρια1 κούπα ζάχαρη1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 βανίλιες3κγ μπέικιν2 κσ γάλα εβαπορέΣιρόπι2 κούπες ζάχαρη2 κούπες νερό1 φλούδα λεμονιούΚρέμα1200 ml γαλα φρέσκο3 κσ ανθός αραβοσίτου (την βραστή κρέμα)4 κσ αλεύρι3 κρόκους αυγού1 κούπα ζάχαρη1 φλούδα λεμονιού2 κσ βούτυροΓλασο σοκολάτας250 γρ σοκολάτα250 κρέμα γάλακτοςΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε πρώτα την κρέμα στο γλυκό μας:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κροκαδια με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το κρύο γάλα, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το ανθός αραβοσίτου κοσκινισμενα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να δέσει.Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παντεσπάνι ::Έχουμε βγάλει πολύ νωρίτερα τα αυγα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.Χτυπάμε τα αυγα με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά να αφρατεψούν καλά και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμενα το μπέικιν και τις βανιλιες Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μέτριο ταψί 24×32 να ψηθεί για 14 λεπτά . Βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο. Βγαζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε το σιρόπι:Βράζουμε 6 λεπτά και σιροπιάζουμε κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι .Αφήνουμε να κρυώσει το σιροπιαστό παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα από πάνω.Τέλος βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και απλώνουμε τη γκαναζ πάνω απ το γλυκό .Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά θα το κόψουμε.Το καλύτερο είναι την επόμενη μέρα.Καλή επιτυχία !!!Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog ΜPAXARI & KANELA !
Έφτιαξα ένα γλυκό. Κωκ ταψιού? Έτσι το ξέρουμε. Έτσι το έχω φτιάξει αρκετές φορές. Έφτιαξα ένα παντεσπάνι το σιρόπιασα, έφτιαξα και μια κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω σοκολάτα γάλακτος
Υλικά
5 αυγά μέτρια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
3κγ μπέικιν
2 κσ γάλα εβαπορέ
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 φλούδα λεμονιού
Κρέμα
1200 ml γαλα φρέσκο
3 κσ ανθός αραβοσίτου (την βραστή κρέμα)
4 κσ αλεύρι
3 κρόκους αυγού
1 κούπα ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
2 κσ βούτυρο
Γλασο σοκολάτας
250 γρ σοκολάτα
250 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα στο γλυκό μας:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κροκαδια με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κρύο γάλα, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το ανθός αραβοσίτου κοσκινισμενα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να δέσει.
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παντεσπάνι :
:
Έχουμε βγάλει πολύ νωρίτερα τα αυγα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά να αφρατεψούν καλά και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμενα το μπέικιν και τις βανιλιες Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μέτριο ταψί 24×32 να ψηθεί για 14 λεπτά . Βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο. Βγαζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βράζουμε 6 λεπτά και σιροπιάζουμε κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι .
Αφήνουμε να κρυώσει το σιροπιαστό παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα από πάνω.
Τέλος βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και απλώνουμε τη γκαναζ πάνω απ το γλυκό .
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά θα το κόψουμε.Το καλύτερο είναι την επόμενη μέρα.
Καλή επιτυχία !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog ΜPAXARI & KANELA !