ΚΟ ΝΔ: Μηνύματα εκτός αλλά και εντός έστειλε ο πρωθυπουργός

Απρ 4, 2025 - 21:01
 0  59
ΚΟ ΝΔ: Μηνύματα εκτός αλλά και εντός έστειλε ο πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κατά την οποία τοποθετήθηκαν συνολικά 18 βουλευτές. Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από γόνιμο διάλογο και έγινε σε θετικό κλίμα, με τελευταίο ομιλητή τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Μαρκόπουλος: «Δύο κόσμοι στη ΝΔ – Οι “Illuminati” και οι “Aναλώσιμοι”»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Δημήτρη Μαρκόπουλου, βουλευτή Β’ Πειραιά, ο οποίος μίλησε με αιχμηρό τόνο, κάνοντας λόγο για δύο διαφορετικούς κόσμους εντός της ΝΔ: «Υπάρχουν μέλη που θεωρούν τον εαυτό τους “Illuminati” και τους υπόλοιπους “Aναλώσιμους”. Οι πρώτοι απολαμβάνουν την εξουσία χωρίς να αγωνίζονται. Οι δεύτεροι είμαστε εκείνοι που βγαίνουμε στα δύσκολα». Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, σημείωσε πως κάποιοι βουλευτές ένιωσαν «μόνοι τους» και εγκαταλελειμμένοι από το επιτελικό κράτος, παρότι –όπως είπε– δεν αρνείται τα θετικά αποτελέσματα της κυβερνητικής δομής: «Πρέπει, όμως, να δούμε και τα λάθη. Γιατί χάσαμε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο με τα ομόφυλα ζευγάρια; Γιατί το επιτελικό κράτος δεν λειτούργησε στα Τέμπη; Υπήρξαν σοβαρά λάθη που μας κόστισαν», τόνισε. Κλείνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κεφάλαιο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχουν πληβείοι και πατρίκιοι στη ΝΔ. Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να τρέχει διαρκώς να διορθώνει τα λάθη των άλλων».

Καιρίδης: «Αναγραφή σταυρών και στις εθνικές εκλογές»

Ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, πρότεινε την επέκταση του μέτρου αναγραφής του αριθμού των σταυρών προτίμησης και στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, όπως ήδη ισχύει στις ευρωεκλογές. Η πρότασή του –που είχε κατατεθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2024– απέσπασε θερμό χειροκρότημα από τους παριστάμενους βουλευτές. Όπως υπογράμμισε: «Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται το αδιάβλητο της σταυροδοσίας και ενισχύεται η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας, προσελκύοντας και νέους ανθρώπους στην πολιτική».

Παρεμβάσεις με θεσμικό και πολιτικό βάθος

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Μυτιλήνης, στάθηκε στην ανάγκη επανεξέτασης της διάταξης περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Ιωαννίνων, έθεσε στο επίκεντρο τις περιβαλλοντικές πολιτικές, ζητώντας την ολοκλήρωση των ΠΔ για τις περιοχές Natura και την επίσπευση στην εξέταση των ενστάσεων στους δασικούς χάρτες. Ο Φάνης Παππάς, από τη Β’ Θεσσαλονίκης, επεσήμανε την ανάγκη ενότητας στην παράταξη, τονίζοντας πως «χάνονται εκλογές σε επίπεδα που δεν το περιμένει κανείς, όπως δήμοι, οργανώσεις και επιμελητήρια».

Η Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, βουλευτής Κορινθίας, στάθηκε στην κοινωνική ανασφάλεια που –όπως είπε– επικρατεί στους πολίτες αναφορικά με την ακρίβεια, την οικονομία και τη λειτουργία της δικαιοσύνης. «Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η αυτοδυναμία παραμένει εφικτός στόχος», τόνισε. Τέλος, ο Νικόλας Βλαχάκος, βουλευτής Α’ Πειραιώς, επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την τακτική της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ταλαιπωρηθεί από τη Ζωή με τις προσβολές της». Αναφέρθηκε ακόμη σε τρεις μεγάλες εθνικές τραγωδίες –Ίμια, Μάτι και Τέμπη– τονίζοντας πως η ΝΔ δεν εργαλειοποίησε τις κρίσεις, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, η οποία –όπως είπε– επιχειρεί να σκεπάσει την τραγωδία των Τεμπών με «σκοτεινό πέπλο».

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0