Καιρός σήμερα Κυριακή: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Οκτώβριος 5, 2025 - 15:10
 0
Καιρός σήμερα Κυριακή: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, με ήπιες θερμοκρασίες και λίγες νεφώσεις, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ωστόσο, από τις βραδινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά της χώρας. Στη δυτική Ελλάδα, οι νεφώσεις θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα ενταθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου προβλέπονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώσουν. Πρόσκαιρες βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, εξαιτίας υγρασίας και ασθενούς ομίχλης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ σταδιακά στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια ηπειρωτικά οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν μεταξύ 18 και 22 βαθμών Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσουν τους 22 με 25 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Από το βράδυ αυξημένες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Από αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα ενταθούν ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Από το βράδυ και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0