Η συμμορία του Ρέντη: Από το ορμητήριο του Πειραιά στις διαρρήξεις πολυτελών κατοικιών

Οκτώβριος 14, 2025 - 19:10
 0
Η συμμορία του Ρέντη: Από το ορμητήριο του Πειραιά στις διαρρήξεις πολυτελών κατοικιών

Στο ένα αυτοκίνητο επιβιβάζονταν οι «μπουκαδόροι», στο άλλο οι «τσιλιαδόροι». Ξεκινούσαν από την περιοχή του Ρέντη και έφταναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου είχαν στοχοποιήσει οικίες για να τις παραβιάσουν με σκοπό την αρπαγή μετρητών και κοσμημάτων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως περιγράφει η Αστυνομία, ο τρόπος δράσης της πολυμελούς συμμορίας ήταν συγκεκριμένος: «Οι κατηγορούμενοι κινούνταν με δύο επιχειρησιακά οχήματα, τα οποία είχαν μισθώσει από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Οι επιβαίνοντες του ενός οχήματος ήταν επιφορτισμένοι με την είσοδο στις οικίες —οι “μπουκαδόροι”— και την αφαίρεση κοσμημάτων και χρημάτων από το εσωτερικό τους, ενώ οι επιβαίνοντες του δεύτερου οχήματος αναλάμβαναν την κατόπτευση των χώρων γύρω από τις οικίες-στόχους —οι “τσιλιαδόροι”— και την ενημέρωση των συνεργών σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών».

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ως ορμητήριο την οικία του 46χρονου αρχηγού στην περιοχή του Πειραιά, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, συνελήφθησαν ο 46χρονος αρχηγός και τρία μέλη ηλικίας 18, 34 και 42 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα τρία μέλη. Όλοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οργανωμένο σχέδιο με διαρκή δράση

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση τουλάχιστον από τον Μάρτιο, με σκοπό την τέλεση διαρρήξεων και κλοπών, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης, για την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει πως όλα τα μέλη είχαν ως βάση την οικία του αρχηγού στον Πειραιά, όπου σχεδίαζαν τις κινήσεις τους και οργάνωναν κάθε επιχείρηση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κοσμήματα και χρυσαφικά

  • Ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί σε διάφορες κλοπές

  • Επιχειρησιακές τηλεφωνικές συσκευές

  • Επιχειρησιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους

Από την έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε περιοχές του Πειραιά, του Αγίου Παντελεήμονα και της Αγίας Βαρβάρας. Οι συλληφθέντες, όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., είχαν απασχολήσει ξανά τις αρχές για ομοειδή αδικήματα. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0