Η παραδοσιακή κουζίνα του Διδυμοτείχου στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2024

Το Διδυμότειχο αποτελεί φέτος, τον τιμώμενο δήμο στην 39η Philoxenia, που διοργανώνεται από 14-16 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, στην οποία το Διδυμότειχο φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων και όσων εμπλέκονται με τον τουρισμό από όλο τον κόσμο. Ικανοποιημένος για την κατάκτηση αυτή δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Νοε 15, 2024 - 02:00
 0  8
Η παραδοσιακή κουζίνα του Διδυμοτείχου στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2024
Διδυμότειχο 1

Το Διδυμότειχο αποτελεί φέτος, τον τιμώμενο δήμο στην 39η Philoxenia, που διοργανώνεται από 14-16 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, στην οποία το Διδυμότειχο φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων και όσων εμπλέκονται με τον τουρισμό από όλο τον κόσμο.

Ικανοποιημένος για την κατάκτηση αυτή δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, εκτιμώντας ότι μέσα από τις επαφές που θα γίνουν το Διδυμότειχο, θα μπορέσει να ανέβει στο βάθρο που του αξίζει, αλλάζοντας την εικόνα του, ώστε να έχει την ανάλογη επισκεψιμότητα.

Το σκεπτικό, όπως είπε, βασίζεται στο γεγονός ότι στα δύο χρόνια που χρειάζονται τα τουριστικά γραφεία να εντάξουν νέους προορισμούς και διαδρομές στα πακέτα τους, οι εργασίες Πολιτισμού, ανάπλασης χώρων και μνημείων στο Διδυμότειχο θα έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν το ενδιαφέρον της επισκεψιμότητας.

«Με την παρουσία μας φέτος στην έκθεση και την γνωριμία με τους τουριστικούς πράκτορες, αυτοί θα γνωρίσουν σιγά – σιγά την πόλη και τον πολιτισμό ώστε να οργανώσουν τις εκδρομές τους τόνισε χαρακτηριστικά. Στα επόμενα δυο χρόνια,  θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε αυτόν τον κόσμο αλλάζοντας την άποψη που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα για τον Έβρο , ότι δεν είναι η δυσμενής μετάθεση , ούτε το μεταναστευτικό, ούτε τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά οι άνθρωποι και η ιστορία που σφράγισαν τον πολιτισμό της χώρας».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το μεσημέρι της Παρασκευής (15/11) θα δοθεί στη μεγάλη σάλα του εκθεσιακού χώρου, ένα παραδοσιακό γεύμα από την κουζίνα του Διδυμοτείχου, βασισμένο σε τοπικά προϊόντα της περιοχής. Το γεύμα αυτό θα απευθύνεται σε 120 ξένους και εγχώριους τουριστικούς πράκτορες και στο οποίο επικεντρώνεται μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος.

Να σημειωθεί ότι στο Περίπτερο 15 / Stand No Β2  που βρίσκεται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει πλούσιο ενημερωτικό υλικό γύρω από την ιστορία  και τα αξιοθέατα της πόλης ενώ κάθε επισκέπτης θα γεύεται τσίπουρο και καβουρμά που παράγεται στην περιοχή.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου από τις 11:00 π.μ. έως τις  19:00 μ.μ. και Παρασκευή, Σάββατο, 15 και 16 του μήνα αντίστοιχα, από τις 10:00 π.. έως τις 19:00 μ.μ..

Συνέντευξη-Σύνταξη: Μαρία Μανάκα

Δείτε το σχετικό link με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο για το Διδυμότειχο:

Διδυμότειχο – Ο τιμώμενος προορισμός!

www.ertnews.gr