Γάλλος ΥΠΕΞ: Δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες η απόφαση της Αλγερίας να απελάσει Γάλλους διπλωμάτες

Απρ 15, 2025 - 12:30
 0  19
Γάλλος ΥΠΕΞ: Δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες η απόφαση της Αλγερίας να απελάσει Γάλλους διπλωμάτες
Lebanon France

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό επιβεβαίωσε σήμερα Τρίτη (15/4) ότι η απόφαση της Αλγερίας να απελάσει Γάλλους διπλωμάτες είναι «λυπηρή» και «δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες».

Το βράδυ της Δευτέρας, η Αλγερία υπερασπίστηκε την «κυρίαρχη» απόφασή της να απελάσει 12 υπαλλήλους της γαλλικής πρεσβείας, θεωρώντας τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπρούνο Ροτελάου «υπεύθυνο» για τη νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι το κράτος έλαβε «κυρίαρχη απόφαση να κηρύξει persona non grata 12 υπαλλήλους που εργάζονται στη γαλλική πρεσβεία και τις προξενικές αντιπροσωπείες της στην Αλγερία, μέλη του σώματος υπό την επίβλεψη του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας και τους υποχρέωσε να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 48 ωρών».

Η πηγή εξήγησε ότι αυτή η απόφαση «έρχεται στον απόηχο της επιδεικτικής και συκοφαντικής σύλληψης σε δημόσιο δρόμο που πραγματοποιήθηκε από το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών στις 8 Απριλίου 2025, ενός προξενικού υπαλλήλου ενός κυρίαρχου κράτους διαπιστευμένου στη Γαλλία».

Η Αλγερία επιβεβαίωσε ότι «οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών που παραβιάζει την κυριαρχία της θα αντιμετωπιστεί με μια σταθερή και κατάλληλη απάντηση με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή elnashra

www.ertnews.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0