Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν και η ακροδεξιά σε αμηχανία μετά τον δημόσιο διαπληκτισμό Τραμπ – Ζελένσκι

Μάρ 4, 2025 - 15:00
 0  2
Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν και η ακροδεξιά σε αμηχανία μετά τον δημόσιο διαπληκτισμό Τραμπ – Ζελένσκι
French Government faces a no-confidence vote at the National Assembly in Paris

Επιθυμώντας να συνεχίσει την κανονικοποίησή της, η Εθνική Συσπείρωση (ΕΣ) της Μαρίν Λεπέν θέλει να αποφύγει να εμφανίζεται φιλο-Πουτινική ή φιλο-Τραμπική, χωρίς να αρνείται τον ευρωσκεπτικισμό. Πρόκειται για μια λεπτή ισορροπία, καθώς η επικεφαλής των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος συμμετέχει στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η τρεις φορές μέχρι σήμερα υποψήφια για την προεδρία σχολίασε κατά την επίσκεψη της σε αγροτική έκθεση τις τεταμένες ανταλλαγές απόψεων μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Ουκρανού ομολόγου του στο Οβάλ Γραφείο την Παρασκευή. “Το ότι οι ηγέτες των εθνών μπορούν να μιλούν ο ένας στον άλλον με πάθος, ότι μπορεί να υπάρχουν τριβές, ότι μπορεί να υπάρχουν σκληρά λόγια, τελικά, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό“, υποστήριξε, ενώ αναγνώρισε ότι η δημοσιότητα αυτών των διαξιφισμών “μπορεί να έχει οδηγήσει σε εύλογες συγκινήσεις”.

EPA/YOAN VALAT

Στον ίδιο τόνο και ο Ζαν Φιλίπ Τανγκί, το νούμερο 2 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΣ, υποβάθμισε επίσης το επεισόδιο, λέγοντας ότι ο Ζελένσκι “δεν ταπεινώθηκε” από τον Αμερικανό ομόλογό του, σε συνέντευξή του στο RTL-Le Figaro-M6-Public Sénat. “Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές οι πρακτικές είναι πολύ παρόμοιες με τον τρόπο που κάνουμε επιχειρήσεις και δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο σε αυτές”, είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο A European Perspective.

www.ertnews.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0