ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ! Ποια στρατόπεδα καταργούνται, ποια συγχωνεύονται στη Θράκη!
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Γιατί κλείνουν 137 στρατόπεδα και όχι… 250 – Από Αττική και Θεσσαλονίκη έως την παραμεθόριο, τι δήλωσε ο Δένδιας.Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να μπει λουκέτο σε 137 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο αφενός της εξοικονόμησης πόρων και αφετέρου της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας των μονάδων και σχηματισμών, περιέγραψε την Πέμπτη 15/11 στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.«Δεν έχει λογική να έχουμε περισσότερα στρατόπεδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 800 και πλέον στρατόπεδα. Θα πρέπει να πάμε γρήγορα σε κλείσιμο 137 στρατοπέδων, Γρήγορα, μέσα στο ’25 αυτό να έχει τελειώσει. Και γιατί μόνον 137; Γιατί εκεί θα μπορούσατε σωστά να μου ασκήσετε κριτική. Γιατί δεν έχουμε χρήματα να επενδύσουμε για να μεγαλώσουν τα άλλα και να κλείσουμε άλλα 250» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας στην ενημέρωση των βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και ΆμυναςΣύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», στα 137 στρατόπεδα περιλαμβάνεται τουλάχιστον μία μονάδα μέσα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και μια εγκατάσταση αποθηκών στο Πανόραμα ενώ στην Αττική το ίδιο θα συμβεί σε μια μονάδα με… «καμινάδα» και σε εγκαταστάσεις σε Καπανδρίτι και Μαλακάσα.Προς κατάργηση οδεύουν, επίσης, η Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΤΗΛ) στον Πύργο, η Σχολή Μαγείρων στο Γύθειο και δομές που υπολειτουργούν σε μια σειρά από πόλεις, όπως στην Τρίπολη, τη Λαμία και την Άρτα.Ο Νίκος Δένδιας «έδειξε», επίσης, το κλείσιμο του ναυτοδικείου των Ιωαννίνων αλλά και μιας σειράς στρατοδικείων και αεροδικείων εκτός από εκείνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ξάνθη καθώς, όπως είπε, «δεν υπηρετούν καμία πραγματική ανάγκη. Ο μέσος όρος εκδίκασης υποθέσεων από κάθε στρατοδίκη είναι πέντε υποθέσεις το χρόνο, όταν ο ανάλογος δικαστής στα πολιτικά δικαστήρια δικάζει 25 την ημέρα».Για την υπόλοιπη χώρα, οι πληροφορίες θέλουν:-στα νησιά του Αιγαίου να μην γίνονται δραματικές αλλαγές ή λουκέτα, πλην της εσωτερικής αναδιάταξης και μετεγκατάστασης στρατιωτικών δομών.-στη Στερεά Ελλάδα μονάδα με 41 αποθήκες, εκ των οποίων οι 30 είναι άδειες, θα μεταφερθεί σε άλλο στρατόπεδο του ίδιου σχηματισμού-στη Μακεδονία δύο μονάδες του ίδιου σχηματισμού σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα με απόσταση μόλις 200 μέτρων το ένα από το άλλο θα συγχωνευθούν-στην παραμεθόρια περιοχή τρία στρατόπεδα με λίγα χιλιόμετρα απόσταση μεταξύ τους που φιλοξενούν ισάριθμες μονάδες, ανορθολογικά υποστελεχωμένες, θα συγχωνευθούν.Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το σκεπτικό πίσω από τη λογική των συγχωνεύσεων «αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάδες στον Έβρο που έχουν πληρότητα κάτω από 30%. Και υπάρχει μονάδα στην Πελοπόννησο που έχει πληρότητα 130%. Αυτό δεν έχει λογική. Το σχέδιο είναι να καταργηθούν περισσότεροι από 30 σχηματισμοί, ενώ αρκετοί ακόμα θα ενοποιηθούν ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό και να ενισχυθεί η ισχύς πυρός».
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Γιατί κλείνουν 137 στρατόπεδα και όχι… 250 – Από Αττική και Θεσσαλονίκη έως την παραμεθόριο, τι δήλωσε ο Δένδιας.
Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να μπει λουκέτο σε 137 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο αφενός της εξοικονόμησης πόρων και αφετέρου της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας των μονάδων και σχηματισμών, περιέγραψε την Πέμπτη 15/11 στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
«Δεν έχει λογική να έχουμε περισσότερα στρατόπεδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 800 και πλέον στρατόπεδα. Θα πρέπει να πάμε γρήγορα σε κλείσιμο 137 στρατοπέδων, Γρήγορα, μέσα στο ’25 αυτό να έχει τελειώσει. Και γιατί μόνον 137; Γιατί εκεί θα μπορούσατε σωστά να μου ασκήσετε κριτική. Γιατί δεν έχουμε χρήματα να επενδύσουμε για να μεγαλώσουν τα άλλα και να κλείσουμε άλλα 250» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας στην ενημέρωση των βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», στα 137 στρατόπεδα περιλαμβάνεται τουλάχιστον μία μονάδα μέσα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και μια εγκατάσταση αποθηκών στο Πανόραμα ενώ στην Αττική το ίδιο θα συμβεί σε μια μονάδα με… «καμινάδα» και σε εγκαταστάσεις σε Καπανδρίτι και Μαλακάσα.
Προς κατάργηση οδεύουν, επίσης, η Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΤΗΛ) στον Πύργο, η Σχολή Μαγείρων στο Γύθειο και δομές που υπολειτουργούν σε μια σειρά από πόλεις, όπως στην Τρίπολη, τη Λαμία και την Άρτα.
Ο Νίκος Δένδιας «έδειξε», επίσης, το κλείσιμο του ναυτοδικείου των Ιωαννίνων αλλά και μιας σειράς στρατοδικείων και αεροδικείων εκτός από εκείνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ξάνθη καθώς, όπως είπε, «δεν υπηρετούν καμία πραγματική ανάγκη. Ο μέσος όρος εκδίκασης υποθέσεων από κάθε στρατοδίκη είναι πέντε υποθέσεις το χρόνο, όταν ο ανάλογος δικαστής στα πολιτικά δικαστήρια δικάζει 25 την ημέρα».
Για την υπόλοιπη χώρα, οι πληροφορίες θέλουν:
-στα νησιά του Αιγαίου να μην γίνονται δραματικές αλλαγές ή λουκέτα, πλην της εσωτερικής αναδιάταξης και μετεγκατάστασης στρατιωτικών δομών.
-στη Στερεά Ελλάδα μονάδα με 41 αποθήκες, εκ των οποίων οι 30 είναι άδειες, θα μεταφερθεί σε άλλο στρατόπεδο του ίδιου σχηματισμού
-στη Μακεδονία δύο μονάδες του ίδιου σχηματισμού σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα με απόσταση μόλις 200 μέτρων το ένα από το άλλο θα συγχωνευθούν
-στην παραμεθόρια περιοχή τρία στρατόπεδα με λίγα χιλιόμετρα απόσταση μεταξύ τους που φιλοξενούν ισάριθμες μονάδες, ανορθολογικά υποστελεχωμένες, θα συγχωνευθούν.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το σκεπτικό πίσω από τη λογική των συγχωνεύσεων «αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάδες στον Έβρο που έχουν πληρότητα κάτω από 30%. Και υπάρχει μονάδα στην Πελοπόννησο που έχει πληρότητα 130%. Αυτό δεν έχει λογική. Το σχέδιο είναι να καταργηθούν περισσότεροι από 30 σχηματισμοί, ενώ αρκετοί ακόμα θα ενοποιηθούν ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό και να ενισχυθεί η ισχύς πυρός».