Bloomberg: Ο Πούτιν θα απαιτήσει από την Ουκρανία να μην γίνει ποτέ μέλος του NATO
Τον όρο να μην ενταχθεί ποτέ η Ουκρανία στο NATO θα θέσει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε περίπτωση που αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας για τερματισμό του πολέμου. Την είδηση αποκάλυψε το Bloomberg, τονίζοντας πως πλέον ο πρόεδρος της Ρωσίας μιλάει από θέση ισχύος και θα απαιτήσει από την Ουκρανία να τερματίσει τους ... Περισσότερα www.ertnews.gr
Τον όρο να μην ενταχθεί ποτέ η Ουκρανία στο NATO θα θέσει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε περίπτωση που αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας για τερματισμό του πολέμου.
Την είδηση αποκάλυψε το Bloomberg, τονίζοντας πως πλέον ο πρόεδρος της Ρωσίας μιλάει από θέση ισχύος και θα απαιτήσει από την Ουκρανία να τερματίσει τους στρατιωτικούς δεσμούς με τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και να γίνει ένα ουδέτερο κράτος με περιορισμένο στρατό.
Η θέση του Κρεμλίνου είναι ότι ενώ μεμονωμένα μέλη του ΝΑΤΟ ενδέχεται να συνεχίσουν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών ασφαλείας, αυτά τα όπλα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά της Ρωσίας ή για την ανακατάληψη εδάφους, είπε ένας από τους ανθρώπους, ο οποίος γνωρίζει τις προτάσεις της Μόσχας για πιθανές διαπραγματεύσεις.
Οι σκληροπυρηνικές απαιτήσεις της Μόσχας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δυσαρεστήσουν τους Ουκρανούς καθώς ο πόλεμος πλησιάζει στα τρία χρόνια, σημειώνει το Bloomberg. Η στάση του Ρώσου ηγέτη αψηφά επίσης τη δεδηλωμένη επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπνα τερματίσει τη σύγκρουση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ενδεχομένως να δώσει στη Μόσχα περιθώρια διαπραγματεύσεων.
Η Ουκρανία και η Ρωσία διεξάγουν περιορισμένες συνομιλίες στο Κατάρ σχετικά με τους κανόνες για την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων, δήλωσε το πρόσωπο που γνωρίζει τις προετοιμασίες του Κρεμλίνου.
Ουκρανοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις συνομιλίες δήλωσαν ότι οι μόνες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας περιορίζονται επί του παρόντος στις ανταλλαγές κρατουμένων και στην επιστροφή των παιδιών που βρίσκονται στη Ρωσία.
Οι ρωσικοί όροι περιλαμβάνουν επίσης τη διατήρηση τουλάχιστον του de facto ελέγχου του 20% που κατέχει η Ρωσία στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας που προσαρτήθηκε το 2014, αν και η Μόσχα είναι ανοιχτή σε ορισμένες ανταλλαγές εδαφών, είπαν ορισμένοι από τους ανθρώπους.
www.ertnews.gr