Αφράτο και μυρωδάτο Κέικ με καρύδια και κουβερτουρα στο ταψί!!!
Κέικ με καρύδια και κουβερτούρα στο ταψί!Είναι πολύ αφράτο και μυρωδάτο!!!Υλικά1 ποτ ζάχαρη1 ποτ ηλιέλαιο3 αυγά1 ποτ χυμό πορτοκάλιΞύσμα από ένα πορτοκάλι1 κ.γ κανέλα1/2 κ.γ αλάτι1 κ.γ μπέικιν1 πακέτο φαρίνα1 κουβερτουρα ψιλοκομμένη1 φλ καρυδια αλεσμέναΕκτέλεσηΧτυπάω καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.Προσθέτω το λάδι και εναλλάξ το αλεύρι (που μέσα έχω προσθέσει το αλάτι και το μπεικν) μαζί με τον χυμό προσθέτω και την κανελα σταματάω το μίξερ και προσθέτω την κουβερτούρα και το καρύδι.Ανακατεύω με την μαριζ και ρίχνω σε λαδωμένο ταψάκι 24 εκ .Ψήνω στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40-45 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Είναι πολύ αφράτο και μυρωδάτο!!!Εκτέλεση φωτό συνταγή από Κ.Αλεξάνδρα Κυριάκη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Κέικ με καρύδια και κουβερτούρα στο ταψί!Είναι πολύ αφράτο και μυρωδάτο!!!
Υλικά
1 ποτ ζάχαρη
1 ποτ ηλιέλαιο
3 αυγά
1 ποτ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μπέικιν
1 πακέτο φαρίνα
1 κουβερτουρα ψιλοκομμένη
1 φλ καρυδια αλεσμένα
Εκτέλεση
Χτυπάω καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.Προσθέτω το λάδι και εναλλάξ το αλεύρι (που μέσα έχω προσθέσει το αλάτι και το μπεικν) μαζί με τον χυμό προσθέτω και την κανελα σταματάω το μίξερ και προσθέτω την κουβερτούρα και το καρύδι.Ανακατεύω με την μαριζ και ρίχνω σε λαδωμένο ταψάκι 24 εκ .Ψήνω στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40-45 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Είναι πολύ αφράτο και μυρωδάτο!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Κ.Αλεξάνδρα Κυριάκη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ