Αφράτα κεφτεδάκια με ούζο !!!
Πεντανόστιμα αφράτα κεφτεδάκια με ούζο !!! Υλικά500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς300 γρ χοιρινός κιμάς3 κρεμμύδια τριμμένα σε τρίφτη4 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στημένο καλά.1 αυγό1κ.γ.αλάτι3/4 κ.γ.πιπέρι1/2 κ.γ.κύμινοΜισο κ.γ.κολιανδροΜισό κ.γ.μπαχάριΛίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουροΑλεύρι για να αλευρώσουμεΕλαιόλαδο & Σπορέλαιο για τηγάνισμαΕκτέλεση1️⃣ Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.2️⃣ Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και φυσικά το ούζο.3️⃣ Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.4️⃣ Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.5️⃣ Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπαλίτσες ή στο μέγεθος που θέλουν, τα πιο μικρα κεφτεδάκια τηγανίζονται γρηγορότερα.6️⃣ Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τινάζουν το περίσσιο αλεύρι.7️⃣ Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταίνεται ενα τηγάνι με λάδι, μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο, τόσο όσο να μένει στο λάδι ο μισός κεφτές.8️⃣ Περιμένουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε λίγους κεφτέδες κάθε φορά μέχρι να τηγανιστούς όλοι.9️⃣ 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά είναι ότι πρέπει να τηγανιστους και να πάρουν χρώμα.???? Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους απόλαμβάνουμε ζεστούς ή κρύους!!!!!Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog -MPAXARI & KANELA !
Υλικά
500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
300 γρ χοιρινός κιμάς
3 κρεμμύδια τριμμένα σε τρίφτη
4 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στημένο καλά.
1 αυγό
1κ.γ.αλάτι
3/4 κ.γ.πιπέρι
1/2 κ.γ.κύμινο
Μισο κ.γ.κολιανδρο
Μισό κ.γ.μπαχάρι
Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
Αλεύρι για να αλευρώσουμε
Ελαιόλαδο & Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
1️⃣ Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.
2️⃣ Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και φυσικά το ούζο.
3️⃣ Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.
4️⃣ Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.
5️⃣ Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπαλίτσες ή στο μέγεθος που θέλουν, τα πιο μικρα κεφτεδάκια τηγανίζονται γρηγορότερα.
6️⃣ Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τινάζουν το περίσσιο αλεύρι.
7️⃣ Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταίνεται ενα τηγάνι με λάδι, μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο, τόσο όσο να μένει στο λάδι ο μισός κεφτές.
8️⃣ Περιμένουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε λίγους κεφτέδες κάθε φορά μέχρι να τηγανιστούς όλοι.
9️⃣ 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά είναι ότι πρέπει να τηγανιστους και να πάρουν χρώμα.
???? Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους απόλαμβάνουμε ζεστούς ή κρύους!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog -MPAXARI & KANELA !