Αυτιάς: «Ναι» από την Ευρώπη σε 4 προτάσεις του

Τέσσερις προτάσεις με ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Αυτιά. Οι προτάσεις αυτές, οι οποίες ενσωματώθηκαν στον υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2026, περιλαμβάνουν την ενίσχυση της χρηματοδότησης για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, την αύξηση των πόρων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των πολιτών με αύξηση μισθών και συντάξεων, καθώς και την ταχεία καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές.
Κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του Επιτρόπου Προϋπολογισμού Serafin Piotr, ο κ. Αυτιάς υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις ανταποκρίνονται σε ζωτικές ανάγκες των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αποδεικνύουν πως «οι λαοί που μας έστειλαν εδώ δεν θα ξεχάσουν αυτή την προσφορά».
Με έντονη αναφορά στα ελληνικά συμφέροντα, ο Ευρωβουλευτής σημείωσε πως η ενίσχυση των συνόρων αφορά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντας τα ελληνικά σύνορα ως «ευρωπαϊκά». Παράλληλα, επαίνεσε τους εισηγητές Halicki, Mureșan και Ressler για τη συμβολή τους στην ένταξη των κρίσιμων θεμάτων – και κυρίως της ανάγκης ταχείας ανταπόκρισης της Ευρώπης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Γιώργος Αυτιάς στην κοινωνική διάσταση των πολιτικών, κάνοντας λόγο για «μέτρα ουσίας», τα οποία στηρίζουν τους πολίτες με παρεμβάσεις στη στέγαση, στην πρόνοια και στην ενίσχυση των εισοδημάτων. «Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στις κοινωνίες. Αυτές μας έφεραν εδώ. Αυτές υπηρετούμε», τόνισε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Επίτροπο.
Η υιοθέτηση των τεσσάρων αυτών αξόνων στο προσχέδιο του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού σηματοδοτεί, σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, την ανάγκη για μια πιο ανθρώπινη και λειτουργική Ευρώπη, που απαντά με πράξεις στις προκλήσεις της εποχής: από την ασφάλεια των συνόρων και τις φυσικές καταστροφές, μέχρι την καθημερινότητα των πολιτών που δοκιμάζονται από οικονομικές πιέσεις και κρίση στέγης.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






