Αρτινός έβαλε αλλοδαπό να τον… απαγάγει και να ζητήσουν λύτρα από τους συγγενείς

Μάρ 11, 2025 - 23:30
 0  42
Αρτινός έβαλε αλλοδαπό να τον… απαγάγει και να ζητήσουν λύτρα από τους συγγενείς

Συναγερμός σήμανε στην Ε.Κ.Α.Μ και στην ομάδα διαπραγματευτών της Αστυνομίας, όταν έλαβαν καταγγελία από οικείους ενός ημεδαπού ότι είχε απαχθεί (!) και ότι οι απαγωγείς απαιτούσαν «λύτρα» πολλών χιλιάδων ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ωστόσο, όλη η υπόθεση αποδείχθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας ότι ήταν…σκηνοθετημένη, με εμπλεκόμενους το ίδιο το υποτιθέμενο θύμα και έναν αλλοδαπό ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο του- δήθεν- απαγωγέα! Μετά από… διαπραγματεύσεις, ο… απαγωγέας δέχθηκε να του καταβληθεί από τους συγγενείς του…ομήρου το ποσό των 3.200 ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο. Όσο αυτές οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υποτιθέμενου απαγωγέα και των συγγενών ήταν σε εξέλιξη οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων ‘Αρτας, κατάφεραν να βρουν το σπίτι του αλλοδαπού όπου υποτίθεται κρατούσε τον όμηρο!

Για την υπόθεση της απαγωγής «μαϊμού», η Αστυνομία προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση στην οποία, πληροφορεί ότι συνελήφθησαν και οι δύο εμπλεκόμενοι και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για απάτη. «Ειδικότερα», συνεχίζουν, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οικείοι του ημεδαπού, κατήγγειλαν σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ότι είχε απαχθεί από τον αλλοδαπό, ο οποίος αξίωνε την καταβολή λύτρων ύψους 3.200 ευρώ, τα οποία μετέφεραν σε τραπεζικό του λογαριασμό. Κατόπιν μεθοδικών ερευνών και αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί του  Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας, εντόπισαν σε χωριό της Άρτας το σπίτι του αλλοδαπού, όπου φερόταν ότι κρατούσε τον ημεδαπό. Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή κλιμακίου του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Θεσσαλονίκης και ειδικών διαπραγματευτών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Πρέβεζας, κατά την οποία τα δύο άτομα ακινητοποιήθηκαν.

Το σχέδιο απάτης

Από την εξέλιξη της προανάκρισης προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν απεργαστεί από κοινού σχέδιο προκειμένου να αποσπάσουν από τους οικείους τού ημεδαπού το αιτούμενο χρηματικό ποσό με πρόσχημα την απαγωγή του». Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και 420 ευρώ. Σημειώνεται, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ,  ότι αμφότεροι οι  κατηγορούμενοι, έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0