Αρχή νηστείας: συνταγή για νηστίσιμο προφιτερόλ του Αγίου Όρους

Το νηστίσιμο προφιτερόλ του Αγίου Όρους είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς ζωικά προϊόντα, χωρίς όμως να στερηθούν τη γεύση και την υφή ενός κλασικού επιδορπίου. Με αγνά, απλά υλικά και παραδοσιακές τεχνικές, οι μοναχοί έχουν δημιουργήσει ένα επιδόρπιο που εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Αν ακολουθείτε νηστεία ή απλώς θέλετε μια πιο υγιεινή εκδοχή του προφιτερόλ, αυτή η συνταγή θα σας ανταμείψει!
Συνταγή Νηστίσιμου Προφιτερόλ από το Άγιον ΌροςΥλικά της Συνταγής Για τα σου• 1 φλιτζάνι νερό• 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη• 1 πρέζα αλάτι• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ• 1/2 φλιτζάνι πουρές μήλου (ως υποκατάστατο του αυγού)Για την κρέμα:• 2 φλιτζάνια φυτικό γάλα (π.χ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη• 1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας• 1 κουταλιά της σούπας φυτική μαργαρίνη ή ταχίνι για έξτρα βελούδινη υφήΓια τη σοκολατένια επικάλυψη• 200 γρ. κουβερτούρα νηστίσιμη (χωρίς γάλα)• 1/2 φλιτζάνι φυτικό γάλα• 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδοΕκτέλεση της ΣυνταγήςΠροετοιμασία των σου1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν.2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας δυνατά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τον πουρέ μήλου, ανακατεύοντας καλά.4. Με ένα κουτάλι ή κορνέ, σχηματίζουμε μικρά σου πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.Παρασκευή της κρέμας1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το φυτικό γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.2. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.3. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και τη φυτική μαργαρίνη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.Προετοιμασία της σοκολατένιας επικάλυψηςΛιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το φυτικό γάλα, το μέλι και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη υφή.Συναρμολόγηση του προφιτερόλ1. Κόβουμε προσεκτικά τα σου στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα.2. Τοποθετούμε τα γεμιστά σου σε μπολ ή ποτήρια και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σοκολάτα.3. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.Συμβουλές και Μυστικά των Μοναχών• Αντί για πουρέ μήλου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με νερό (1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο με 3 κουταλιές της σούπας νερό).• Για έξτρα άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα ή στη σοκολάτα.• Αν θέλουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο στα σου με λάδι καρύδας.•
The post Αρχή νηστείας: συνταγή για νηστίσιμο προφιτερόλ του Αγίου Όρους appeared first on kontranews.gr - Τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο..
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






