Χαμόγελα ικανοποίησης για το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο – “Συνεχίζουμε δυναμικά” τονίζει ο πρύτανης Φ. Μάρης

Μια ξεχωριστή μέρα ικανοποίησης αποτελεί για το Διδυμότειχο η χθεσινή, αφού μπήκαν και επισήμως τα «θεμέλια» έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Ψυχολογίας. Μια προσπάθεια για την διεκδίκηση της σχολής που ξεκίνησε από το 2021 με τους τέως πρύτανη Αλέκο Πολυχρονίδη και τον  υφυπουργό Άγγελο Συρίγο να συγκαλούν συσκέψεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος με τον καλύτερο δυνατό ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Οκτ 15, 2024 - 23:00
 0  73
Χαμόγελα ικανοποίησης για το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο – “Συνεχίζουμε δυναμικά” τονίζει ο πρύτανης Φ. Μάρης
SXOLI-PSIHOLOGIAS-DIDIMOTEICHO

Μια ξεχωριστή μέρα ικανοποίησης αποτελεί για το Διδυμότειχο η χθεσινή, αφού μπήκαν και επισήμως τα «θεμέλια» έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Ψυχολογίας.

Μια προσπάθεια για την διεκδίκηση της σχολής που ξεκίνησε από το 2021 με τους τέως πρύτανη Αλέκο Πολυχρονίδη και τον  υφυπουργό Άγγελο Συρίγο να συγκαλούν συσκέψεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η εξεύρεση χώρου στέγασης που να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ήταν ένα ζητούμενο, με προτάσεις αρκετές να «πέφτουν»  στο τραπέζι χωρίς αποτέλεσμα και με το δημοτικό συμβούλιο να δίνει την οριστική λύση με την ομόφωνη απόφασή του να παραχωρήσει το δημοτικό κατάστημα για την στέγαση του τμήματος.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κομοτηνή επικύρωσε την λειτουργία της σχολής, με τον χρόνο πια να πιέζει, αφού το τμήμα έπρεπε να συμπεριληφθεί – όπως και έγινε – στο μηχανογραφικό δελτίο του περασμένου Απριλίου.

Ο νέος πρύτανης σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας μετέφερε όλες τις εξελίξεις γύρω από την προεργασία για την λειτουργία της σχολής, ενώ ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μας ενημέρωνε για την μετακόμιση των υπηρεσιών του δήμου σε άλλες εγκαταστάσεις και την παραχώρηση του κτιρίου  στο Πανεπιστήμιο.

Οι πρώτοι φοιτητές, 102 εγγεγραμμένοι και 80 όσοι βρίσκονται στην πόλη, παρακολουθούν εδώ και δυο εβδομάδες τον κύκλο σπουδών του Α εξαμήνου και δηλώνουν ενθουσιασμένοι πρωτίστως από την οργάνωση του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια από την θερμή υποδοχή των κατοίκων.

Οι 80 νέοι άνθρωποι στο Διδυμότειχο χαροποίησαν ιδιαίτερα και τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους επαγγελματίες, τονώνοντας το ηθικό σε μια εποχή που η εγκατάλειψη αποτελεί ζήτημα σοβαρό για τον κεντρικό και βόρειο Έβρο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει και ο πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης για την μεγάλη αυτή προσπάθεια που ξεκινά με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους φοιτητές αλλά και, για πρώτη φορά, 30 κλινών για την στέγαση φοιτητών που πληρούν τα οικονομικά κριτήρια.

Όπως ανέφερε, ήδη κατανεμήθηκαν 3 θέσεις μονίμων καθηγητών (οι 2 έχουν ήδη εκλεγεί, ενώ η τρίτη θέση θα καλυφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα), και υπάρχει η διάθεση 6 θέσεων με χρηματοδότηση της ΕΕ, διαβεβαιώνοντας ότι, σε ό,τι αφορά τις ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό, είναι εξασφαλισμένη όλη η χρονιά.

Στο τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα επίκειται προκήρυξη διαγωνισμού από το Εθνικό πρόγραμμα Ανάπτυξης ύψους 250.000 ευρώ για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του κεντρικού κτιρίου αλλά και του κτιρίου που στεγάζει προσωρινά τη Νοσηλευτική Σχολή, για την ανάπτυξη των εργαστηρίων του τμήματος Ψυχολογίας, σημειώνοντας  ότι για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα συνδράμει οικονομικά με το ποσό των 500.000 ευρώ  για την προμήθεια ερευνητικού εξοπλισμού.

«Έχουμε την δύναμη να συνεχίσουμε, δήλωσε ο πρύτανης Φώτης Μάρης ο οποίος έφερε εις πέρας ό,τι απαιτείτο, προσθέτοντας ότι «τα επόμενα χρόνια θα δώσουμε την μάχη για την διατήρηση του υψηλού επιπέδου σπουδών του ΔΠΘ στο νομό αυτό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Διδυμοτείχου, σε συνεργασία με επαγγελματίες της πόλης, διοργάνωσαν εκδήλωση – καλωσόρισμα στους πρωτοετείς φοιτητές.

ΜΑΡΗΣ ΦΩΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΔΠΘ

www.ertnews.gr