Τριεθνής Σύμπραξη πολιτισμού Ελλάδας – Βουλγαρίας – Σερβίας στην Ξάνθη για τα έθιμα του γάμου και της άνοιξης

Μάρ 14, 2025 - 13:00
 0  20
Τριεθνής Σύμπραξη πολιτισμού Ελλάδας –  Βουλγαρίας – Σερβίας στην Ξάνθη για τα έθιμα του γάμου και της άνοιξης
Pepi Stantsiou Lykeio Ellnnidon Xanthi

Έθιμα του γάμου και της άνοιξης στα Βαλκάνια θα παρουσιάσουν στην Ξάνθη (πανεπιστημιούπολη πολυτεχνικής σχολής) αύριο, Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, μαζί με πολυμελείς ομάδες από την Βουλγαρία και την Σερβία, στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Leader.

Πρόκειται για μια δράση που προγραμματίζεται και οργανώνεται από το 2018, ωστόσο, λόγω κορονοϊού, “πάγωσε”. Ωστόσο, έφτασε η ώρα για την συγκεκριμένη τριεθνή μουσικοχορευτική παράσταση, με στόχο την προσέγγιση κοινών στοιχείων μέσω των εθίμων, με τους Βαλκάνιους γείτονες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης Πέπη Στάντσιου στάθηκε στα πολλά κοινά στοιχεία που υπάρχουν στα έθιμα μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας και Βουλγαρίας για το γάμο και την άνοιξη, που περιστρέφονται γύρω από την υγεία, την καλοτυχία και την Ευκαρπία, τα πλούσια γεννήματα της Γης.

Με το πέρας της μουσικοχορευτικής παράστασης, δεν σημαίνει και το τέλος της συνεργασίας των τριών χωρών,  καθώς, όπως η ίδια ανέφερε, έχουν δημιουργηθεί συνεκτικοί δεσμοί. Θα συνεχίσουν να αναζητούν κοινά στοιχεία στις παραδόσεις και κοινά έθιμα, με στόχο την παρουσίασή τους με κάθε τρόπο, προς τους πολίτες και των τριών χωρών.

 Η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

www.ertnews.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0