Τον απήγαγαν στα έξι από πάρκο και τον εντόπισε ζωντανό η ανιψιά του 70 χρόνια αργότερα

Απίστευτη ιστορία -Τον απήγαγαν στα έξι του από πάρκο και τον εντόπισε ζωντανό η ανιψιά του 70 χρόνια αργότερα

Σεπ 23, 2024 - 10:00
 0  18
Τον απήγαγαν στα έξι από πάρκο και τον εντόπισε ζωντανό η ανιψιά του 70 χρόνια αργότερα

Βγαλμένη από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας μοιάζει η ιστορία ενός άνδρα, που απήχθη σε ηλικία έξι ετών το 1951 ενώ έπαιζε σε πάρκο στην Καλιφόρνια και τον εντόπισε η ανιψιά του ζωντανό επτά δεκαετίες αργότερα! Όπως ανέφερε μέσο του δημοσιογραφικού ομίλου Bay Area News Group, η ανiψιά του Λουίς Αρμάντο Αλμπίνο, η 63χρονη Αλίδα Αλεκίν, χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού γενεαλογικού τεστ, παλιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων και με τη συνδρομή της αστυνομίας, του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης εντόπισε τον περασμένο Ιούνιο τον θείο της – πατέρα και παππού πια, συνταξιούχο πυροσβέστη και βετεράνο του σώματος των Πεζοναυτών με θητεία στον πόλεμο του Βιετνάμ – να ζει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και τον επανένωσε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 1951 μια γυναίκα εντόπισε τον εξάχρονο, καταγόμενο από το Πουέρτο Ρίκο, Αλμπίνο να παίζει σε πάρκο του Δυτικού Όκλαντ με τον αδελφό του και μιλώντας του στα ισπανικά τον παρέσυρε υποσχόμενη να του αγοράσει ζαχαρωτά. nΑλλά η γυναίκα απήγαγε το αγόρι και το μετέφερε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπου το παιδί κατέληξε να το υιοθετήσει ένα ζευγάρι που το μεγάλωσε σαν να ήταν δικό του. Για πάνω από επτά δεκαετίες τα ίχνη του Αλμπίνο αγνοούνταν, αλλά παρέμενε στις καρδιές των μελών της οικογένειάς του και η φωτογραφία του ήταν αναρτημένη στα σπίτια τους, είπε η ανεψιά του. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά ουδέποτε έπαψε να ελπίζει ότι ο γιος της ήταν ζωντανός. Ο Λουίς Αρμάντο Αλμπίνο σε ηλικία έξι ετών, όταν έπεσε θύμα απαγωγής σε πάρκο στην Καλιφόρνια

Πώς βρήκε η ανιψιά τον αγνοούμενο θείο της επτά δεκαετίες αργότερα

Η αστυνομία του Όουκλαντ επεσήμανε ότι οι προσπάθειες της ανεψιάς του «έπαιξαν ζωτικό ρόλο στον εντοπισμό του θείου τους» στην «επιθυμητή έκβαση αυτής της υπόθεσης». Σε συνέντευξή της η ανεψιά δήλωσε ότι όταν βρήκε τον Αλμπίνο ο θείος της την αγκάλιασε και της είπε: «Σ’ ευχαριστώ που με βρήκες και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο». Αποκόμματα της εφημερίδας Οakland Tribune την εποχή που εξαφανίστηκε το αγόρι, ανέφεραν ότι η αστυνομία και στρατιώτες από μια τοπική βάση, μέλη της ακτοφυλακής και υπάλληλοι του δήμου μετείχαν στην τεράστια έρευνα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου παιδιού. Ανέφεραν ακόμη ότι οι Αρχές είχαν ερευνήσει τον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο κι άλλες θαλάσσιες περιοχές, ενώ ανέκριναν αρκετές φορές τον αδελφό του, Ρότζερ Αλμπίνο, που επέμενε ότι μια γυναίκα με μπαντάνα στο κεφάλι απήγαγε τον Λουίς Αρμάντο.

Η πρώτη ένδειξη για την ανεψιά ότι ο θείος της μπορεί να ήταν ζωντανός ήρθε το 2020 όταν όπως είπε η Αλεκίν έκανε «για πλάκα» ένα διαδικτυακό τεστ DNA, που έδειξε τη γενετική της ταυτοποίηση σε ποσοστό 22% με έναν άγνωστο άνδρα, που αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν ο θείος της. Μια περαιτέρω αναζήτηση εκείνη την εποχή δεν απέδωσε καρπούς, αλλά η ανεψιά επανήλθε φέτος βοηθούμενη από τις κόρες της και σε μια επίσκεψή της σε δημόσια βιβλιοθήκη στο Όουκλαντ εντόπισε κοιτάζοντας μικροφίλμ με αποκόμματα της εφημερίδας Οakland Tribune μια φωτογραφία του θείου της με τον αδελφό του, Ρότζερ, και πείστηκε ότι ήταν στο σωστό δρόμο. Την ίδια μέρα πήγε στην τοπική αστυνομία, που συμφώνησε ότι το νέο στοιχείο ήταν σημαντικό και ξανάνοιξε την έρευνα μαζί με το FBI. Ο Λούις εντοπίστηκε να ζει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, έδωσε δείγμα DNA, όπως και η αδελφή του και μητέρα της ανεψιάς του και στις 20 Ιουνίου πήγαν στο σπίτι της και την ενημέρωσαν ότι ο Λούις είχε βρεθεί. «Μόλις έφυγαν οι επιθεωρητές μπήξαμε τα κλάματα. Άρπαξα τα χέρια της μητέρας μου και της είπα: “τον βρήκαμε”. Ήμουν εκστασιασμένη», είπε.

Η επανένωση του αγνοούμενου με την οικογένειά του

Στις 24 Ιουνίου με τη συνδρομή του FBI ο Λούιος πήγε στο Όουκλαντ, όπου συναντήθηκε με την ανεψιά του, την αδελφή του κι άλλα συγγενικά του πρόσωπα, ενώ την επομένη η Αλεκίν μετέφερε τη μητέρα της και τον Λούις στον άλλο θείο της, τον Ρότζερ που ζούσε στην κομητεία Στάνισλαους της Καλιφόρνια. «Άρπαξαν ο ένας τον άλλον και αγκαλιάστηκαν σφικτά για πολλή ώρα. Κι ύστερα κάθισαν και κουβέντιασαν» για την απαγωγή, τη στρατιωτική τους θητεία κι άλλα πολλά, είπε η ανεψιά. Ο Λούις επέστρεψε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αλλά ξαναγύρισε τον Ιούλιο για μια επίσκεψη τριών εβδομάδων. Ήταν η τελευταία φορά που είδε τον αδελφό του, Ρότζερ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο. «Ήμουν αποφασισμένη να τον βρω. Ποιος ξέρει, η ιστορία μου θα μπορούσε να βοηθήσει κι άλλες οικογένειες εκεί έξω, που περνούν τα ίδια με μας. Θα τους έλεγα: “μην τα παρατάτε”», είπε συγκινημένη η ανιψιά.