Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ιδρύει σχολή στην Αίγυπτο

Σεπ 23, 2024 - 10:53
 0  20
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ιδρύει σχολή στην Αίγυπτο

Έτοιμο να κάνει το επόμενο βήμα του στο Κάιρο είναι το ∆ημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Όπως αποκαλύπτει στην «Απογευματινή» ο πρύτανης του ∆ΠΘ, Φώτης Μάρης, τον Νοέμβριο έχει προγραμματιστεί ταξίδι στην Αίγυπτο, στο οποίο αναμένεται να είναι και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Helwan για ίδρυση παραρτήματος του ∆ΠΘ Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2025.

Το πρόγραμμα είναι αγγλόφωνο και τετραετούς διάρκειας και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους στην Αίγυπτο και την Αραβική Χερσόνησο.

Οι φοιτητές, όπως λέει ο κ. Μάρης, «θα έρχονται στο ∆ΠΘ το 6ο εξάμηνο για πρακτική άσκηση και στο πτυχίο τους θα αναγράφεται ότι έλαβαν τον τίτλο από το ∆ΠΘ και το Πανεπιστήμιο του Helwan, το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Αιγύπτου με 210.000 φοιτητές και 5.000 καθηγητές και έδρα το Κάιρο».

Ήδη το ∆ΠΘ μελετά το ενδεχόμενο να ιδρύσει και δεύτερο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Τμήμα ∆ιαχείρισης Υδάτων στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας, καθώς το ∆ΠΘ, όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρύτανης, έχει έδρα σε περιοχή που γνωρίζει να αντιμετωπίζει θέματα πολυπολιτισμικότητας.

Παράλληλα, το ∆ΠΘ μετέχει σε πρόγραμμα στην Κίνα, στο πλαίσιο του EMERGE, προγράμματος ευρωπαϊκών συμμαχιών, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 14.500.000 ευρώ.