Περιοδεία της Ζ. Κωνσταντοπούλου στο Έβρο: «Θα ζητήσω εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις»

Διήμερη επίσκεψη στον νομό Έβρου πραγματοποίησε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της, πραγματοποίησε ομιλία στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων στην Αλεξανδρούπολη, όπου αναφέρθηκε σε θέματα δικαιοσύνης. «Σε μία εποχή όπου η εμπιστοσύνη των ανθρώπων, δικαίως, έχει κλονιστεί προς τη δικαιοσύνη, σε ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Οκτ 7, 2024 - 15:00
 0  28
Περιοδεία της Ζ. Κωνσταντοπούλου στο Έβρο: «Θα ζητήσω εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις»
zoi_konstantopoulou

Διήμερη επίσκεψη στον νομό Έβρου πραγματοποίησε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της, πραγματοποίησε ομιλία στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων στην Αλεξανδρούπολη, όπου αναφέρθηκε σε θέματα δικαιοσύνης. «Σε μία εποχή όπου η εμπιστοσύνη των ανθρώπων, δικαίως, έχει κλονιστεί προς τη δικαιοσύνη, σε μία εποχή όπου οι εξουσίες και πάλι θέλουν να στραγγαλίσουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και δοκιμάζεται η προσδοκία κάθε ανθρώπου για δικαίωση και δικαστικά προστασία, ο ρόλος του δικηγόρου είναι πιο πολύτιμος από ποτέ, η αποστολή του υπερασπιστή είναι ιερή οι δικηγόροι της χώρας διατρανώνουν την απαίτηση τους για δικαιοσύνη» είπε σε δηλώσεις της.

Η  δεύτερη ημέρα παραμονής της στο νομό περιλάμβανε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, Γιώργο Δεμερίδη για θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ΑΠΕ στην περιοχή και τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Σαρίκα σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου και τις παραβιάσεις των τούρκων ψαράδων.

Στη συνέχεια συναντήθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με τον γραμματέας της ΕΙΝΟΚΥΘ, Χάρη Στάμο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Χριστόδουλο Μεντίζη όπου συζήτησαν θέματα υποστελέχωσης και υποδομών.

Έπειτα συναντήθηκε με κτηνοτρόφους στις Φέρες και δεσμεύτηκε να θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, άμεσα στη Βουλή, ενώ υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα και πάλι την περιοχή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, επισκέφθηκε το Σουφλί και τον δήμαρχο, Παναγιώτη Καλακίκο, κάλεσε τους κατοίκους του Σουφλίου και άλλων περιοχών να επισκεφθούν τη Βουλή καθώς όπως είπε ότι δεν είναι γνωστό πόσα προβλήματα παραμένουν άλυτα και υποσχέσεις έμειναν ανεκπλήρωτες 14 μήνες μετά από τις φωτιές του 2023. «Εγώ θα ζητήσω από τον πρωθυπουργό εξηγήσεις για αυτήν την κατάσταση και θα του ζητήσω και εξηγήσεις γιατί οι εξαγγελίες που άκουσα δεν έχουν καμία σχέση με τις περσινές υποσχέσεις».

Λίγο αργότερα, στο Διδυμότειχο, επισκέφθηκε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη για να εκφράσει την συμπαράσταση και την υποστήριξή της προς την οικογένεια.

Στη Δαδιά, μίλησε με εκπρόσωπο της Εταιρείας Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης, ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα επιστημονικά προγράμματα που αφορούν την προστασία και αποκατάσταση του δάσους της Δαδιάς και στην Αλεξανδρούπολη συναντήθηκε με πυρόπληκτους κατοίκους της Κίρκης.

www.ertnews.gr