Μπακλαβάς με λάδι !!!

ΥΛΙΚΑ
Για ενα ταψί 36 νο θα χρειαστούμε:
1μιση κιλό (3 πακέτα) φύλλο Βηρυτού
300 γρ. λάδι
ΓΕΜΙΣΗ
700 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα καρύδια φουντούκια)
200 γρ. Σουσάμι καβουρδισμένο
4-5 φρυγανιές τριμμένες
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμ.
Λίγο μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές ζάχαρη..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε καλά το ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα.
Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση.
Τοποθετούμε πάλι 2 φύλλα(λαδώνοντας ενδιάμεσα) και πάλι γέμιση.
Αυτό συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν.
Κρατάμε 6 φύλλα για πάνω.
Κόβουμε τον μπακλαβά καρφώνουμε από 1 γαρίφαλο ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε 160β περίπου 1μιση ώρα να ροδίσει καλά.
ΣΙΡΟΠΙ
3ποτήρια ζάχαρη
2ποτήρια νερό
Λίγο λεμόνι
Ενα ξύλο κανέλα.
Βράζουμε 5-6 λεπτά και κλεινουμε τη φωτια. Ρίχνουμε μέσα 2 κούπες μέλι...
Χλιαρό το σιρόπι καυτό το γλυκό μας...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου -Οι ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






