Θάνατος Γκιουλέν: Παρουσιάστρια στην Τουρκία εκτός εαυτού

Θάνατος Γκιουλέν: «Να καεί στην κόλαση, κάθε προδότης να πεθάνει έτσι»

Οκτ 22, 2024 - 07:00
 0  26
Θάνατος Γκιουλέν: Παρουσιάστρια στην Τουρκία εκτός εαυτού

Εκφράσεις μίσους χρησιμοποίησε παρουσιάστρια στην Τουρκία, σχολιάζοντας την είδηση του θανάτου του Φετουλάχ Γκιουλέν. Χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η παρουσιάστρια, αναφερόμενη στον θάνατο Γκιουλέν, είπε «να καεί στην κόλαση». Μάλιστα, δεν δίστασε να πει στον τηλεοπτικό αέρα πως «δεν με ενδιαφέρουν οι δημοσιογραφικές αρχές».

Ειδικότερα, η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού TV100 είπε: «Μετά τον θάνατο ενός τέτοιου τρομοκράτη, που προκάλεσε τόση ζημιά στη χώρα του, το μόνο που μπορώ να πω είναι να καεί στην κόλαση. Δεν με ενδιαφέρουν οι αρχές της δημοσιογραφίας. Κάθε προδότης πρέπει να πεθάνει έτσι, μακριά από την πατρίδα του. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που μεταδίδω την είδηση του θανάτου του ηγέτη της οργάνωσης FETO».

Η είδηση του θανάτου του Γκιουλέν, που ζούσε στην Πενσιλβάνια, ανακοινώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης του FETÖ (της οργάνωσης που είχε ιδρύσει ο Γκιουλέν) και μεταδόθηκε από τουρκικά μέσα.Ο Γκιουλέν πέθανε το βράδυ της 20ής Οκτωβρίου στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, στην Πενσιλβάνια. Η υγεία του, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη το τελευταίο διάστημα, καθώς εκτός από νεφρική ανεπάρκεια και διαβήτη είχε και άνοια.